Dorhout Advocaten, Groningen | T 050-520 6 520 | F 050-520 6 599 | info@dorhout.nl

Uw gekozen branche

Particulieren

Medium_marianne-verheul_1_

Marianne Verheul is specialist familierecht en werkt als advocaat en scheidingsmediator. Zij heeft veel ervaring op het gebied van het familierecht en kanu ondersteuning bieden en adviseren bij bijvoorbeeld echtscheiding, huwelijkse voorwaarden, scheidingsmediation, alimentatie, ouderschapsplan, zorg- en contactregeling en erfrecht.

 

Marianne Verheul begeleidt zeer uiteenlopende scheidingen en heeft vaak ondernemers of hun partner als cliënt. Van ondernemers met een restaurant, hotel, uitzendbureau of boerenbedrijf, tot garagehouders, artsen, bankiers, directeuren, tandartsen, accountmanagers en ga zo maar door.

 

Door de verscheidenheid aan cliënten zoekt zij steeds weer oplossingen op maat. Er moet op zakelijk en financieel gebied veel geregeld worden. Lastig voor mensen die kampen met hevige emoties. Marianne Verheul kan u informeren en adviseren over uw positie en u in een procedure op deskundige wijze bijstaan.

 

Voor vragen over deze branche kunt u contact opnemen
met Marianne Verheul.

 

Alleen als uw ex-echtgenote met haar vriend samenwoont, vervalt de alimentatieverplichting. De rechter neemt niet snel aan dat er sprake is van samenwoning omdat de consequenties ingrijpend zijn.

Een echtscheiding is ingrijpend. Behalve de emoties die een rol spelen, moet er op zakelijk en financieel gebied veel geregeld worden. Het is vaak moeilijk te overzien waar allemaal afspraken over moeten worden gemaakt. Schakel daarom tijdig een gespecialiseerd advocaat of scheidingsmediator in om grip op de zaak te krijgen.

Voordat de echtscheiding kan worden aangevraagd, moeten ouders een ouderschapsplan hebben gemaakt. Het ouderschapsplan moet met de kinderen worden besproken. In het plan moeten afspraken staan over: hoe de zorg- en opvoedingstaken worden verdeeld, de verdeling van de kosten van de kinderen en hoe je elkaar als ouders informeert en raadpleegt over de kinderen.

De rechter zal aansluiting zoeken bij de situatie zoals de tijdens het huwelijk was. Het belang van de kinderen moet altijd voorop staan. Bij kinderen ouder dan 12 jaar zal ook met de wensen van de kinderen rekening worden gehouden.

U kunt een procedure beginnen bij de rechtbank tegen de andere erfgenamen en de rechter vragen te bepalen hoe de erfenis moet worden verdeeld.

Zie http://www.dorhout.nl/nieuws/aftrekbaarheid-kinderalimentatie-vervalt/150 

Branche Facts

  • Ruim 1/3 van de huwelijken in Nederland eindigt in een echtscheiding.

  • Bij alle echtscheidingen is inschakeling van een advocaat of advocaat-scheidingsmediator nodig.

  • Vaak worden de gevolgen van de scheiding geregeld via overleg met beide partners en advocaten.

  • Negen op de tien Nederlanders vinden dat het belang van de kinderen bij een echtscheiding altijd boven het belang van de ex-partners gaat.

  • De meeste Nederlanders (62%) zijn van mening dat de partneralimentatie maximaal 5 jaar zou moeten duren (bron: TNS NIPO, "scheiden in Nederland 2011").

  • Klik hier om de column “Scheiden anno 2011” en andere columns in Lourens magazine te lezen.
foto

Heeft u een vraag?

Vindt u op deze website niet het antwoord op uw specifieke vraag? 
Bel dan ons secretariaat op 050 5206520 of stuur een email, dan brengen wij u in contact met een Dorhout specialist.